انتخاب هدف، مهمتر از طی کردن مسیر از دیدگاه استاد حسین احمدی

مقالات

انتخاب هدف، مهمتر از طی کردن مسیر از دیدگاه استاد حسین احمدی

در این روزهای تابستانی که گرمای هوا به اوج خود رسیده است اکثر داوطلبان کنکوری شروع به مطالعه و برنامه ریزی برای آینده ی خود کرده اند. شاید عده ای بدنبال کتابهای خوب و مفید باشند. شاید بعضی ها بدنبال یک مشاور خوب و مفید باشند و صد البته بیشتر آنها در حال ثبت نام و یا شرکت در کلاسهای کنکورهستند.

ما امیدواریم هر کدام از دانش اموزان هر فعالیتی که برای موفقیت در کنکور انجام میدهند به ثمر برسد و در پایان نتیجه ی دلخواه را کسب نمایند. اما امروز میخواهم یکی دیگر از رازهای مهم را با شما در میان بگذارم که کمتر درموردش صحبت میشود و آن اینست که هدف شما از این تلاشها چییست؟ واقعا به کدام رشته علاقه دارید و میخواهید به چه جایگاهی برسید؟ آیا این علاقه اگاهانه اس؟ یا فقط براساس شنیده ها و دیده هاس؟

ممکن است بعضی ها بگویند الان وقت این چیز ها نیست . فعلا باید تلاش کنیم تا خوب کنکور بدهیم و رتبه ی لازم را کسب کنیم و بعد درباره ی رشته ی مورد نظر تصمیم گیر کنیم. در پاسخ به این دسته از افراد بنده عرض میکنم که شاید حرف شما از جهاتی درست باشد ولی اگر هدف مشخصی در انتهای هر مسیری از زندگی مثل کنکور برای خود در نظر نگیریم حتی اگر مسیر را خوب طی کنیم باز هم مقاصد گوناگون به ما هجوم می آورند و هرکدام ما را به سویی میکشانند.

در ادامه شما را با نکاتی اشنا خواهم کرد که تا به حال کمتر به آن توجه نموده اید.

خود و استعداد واقعی خود را بشناسید شناخت استعداد واقعی هرکس کاری بسیار سخت و دشوار است. اما هیچ کس مانند خود فرد نمیتواند بداند که در کدام زمینه استعداد دارد. وقتی در طول تاریخ به نوابغ نگاه میکنیم به تنها نکته ی جالبی که برمیخوریم اینست که همه ی انها خود واقعی خود را شناخته اند. فرض کنید اگر انیشتین در جامعه ای زندگی میکرد که رتبه های برتر کنکور به رشته های هنری میرفتند و او رتبه ی برتر میشد و از سر اجبار برای فرار از شماتت دوستانش به رشته های هنری روی می آورد آیا میتوانستیم شاهد نبوغ و ابتکارات او در فیزیک باشیم !!؟؟ ( البته این مثال طنز آمیز است و در جهت جا افتادن مطلب به کار برده شده است)

بنابراین سعی کنید که ذات واقعی خود را شناسایی کنید تا به موفقیت برسید . اگر چنین کنید در اینده به هر شغل یا جایگاهی برسید احساس لذت خواهید کرد و انوقت کار کردن برای شما خسته کننده و ملالت آور نیست بلکه باعث نشاط شما میشود چون به کاری که انجام میدهید علاقه دارید.

به برخی عقاید غلط که رواج دارد توجه نکنید!

متاسفانه در جامعه ی ما موفقیت در کنکور بیشتر شامل قبولی در چند رشته ی خاص خلاصه میشود. از نظر اکثر خانواده ها افراد موفق فقط کسانی هستند که در این رشته های خاص قبول میشوند. این امر باعث شده تا نگاه جامعه نسبت به بیشتر رشته ها نگاهی ناآگاهانه و تحقیر امیز باشد. یعنی دانش اموزی که فلان رشته ی کم طرفدار را قبول شده دیگر امکان موفقیتی برای او نیست و او باید همیشه حسرت بخورد. و بدتر از آن طبق صحبت هایی که با بعضی از این نوع داتش اموزان داشتم این عقاید بر علمکرد انها نیز تاثیر گذاشته و شور و شوق پیشرفت و تلاش برای تولید علم در دانشگاه نیز از در وجود انها از کار افتاده است. البته من تنها جامعه را در این زمینه مقصر نمیدانم. بلکه شاید سهم بزرگی از این نگاه غلط متوجه مشاورین و یا دبیران محترم باشد. وقتی اقای مشاور در موسسه یا در رادیو یا در تلویزیون فقط مشاوره میدهد تا بچه ها در این چند رشته ی خاص بتوانند قبول شوند و فقط از چند رشته ی خاص در دانشگاههای خاص حرف میزند و مدام تکرار میکند نتیجه ان خواهد شد که در حال حاضر شاهد ان هستیم.

ما باید با این عقاید کاملا مقابله کنیم. بدانیم که کشور عزیزمان در همه ی زمینه ها نیاز به متخصص و افراد کار امد دارد. اگر با این ذهنیت و با این طرز تفکر ادامه ی مسیر بدهیم خواهیم دید که نه تنها خود، بلکه کشورمان نیز در حال پیشرفت است.

شروع به جستجو در میان رشته های مورد علاقه ی خود بکنید

بهترین راه دانستن درباره ی یک رشته پرسش از دانشجویان آن رشته میباشد. چه اشکالی دارد داوطلبی که روزها برای خواندن درس وقت میگذارد چند روزی هم به دانشگاههای مختلف رفته و از نزدیک با رشته ها آشنا شود؟!! تا میتوانید اطلاعات جمع کنید. فقط درباره ی بازار کار و درامد تحقیق نکنید بلکه از گرایش های مختلف ان رشته، امکان تحصیل در مقاطع بالاتر، و زمینه های فعالیت ان رشته نیز اطلاع کسب کنید پس از انتخاب رشته یا رشته های احتمالی از همین حالا به فکر کارهای بزرگ باشید مثلا اگر شما به رشته های علوم پایه علاقه مند هستید از همین حالا در ذهن خود طرحهای مختلف پی ریزی کنید. مثلا تصمیم بگیرید وقتی وارد آن رشته شدید میخواهید درباره ی چه چیزهایی تحقیق کنید و چه چیزهایی میتوانید به این علم اضافه کنید. حتی میتوانید پارا فراتر گذاشته و روزی را ببینید که در حال دریافت جایزه ی نوبل هستید! ( اینها شوخی نیست همه ی دانش مندان مشهور در تاریخ ابتدا با همین رویاهای کوچک کار خود را اغاز کرده اند)

این کارها چه فایده ای دارد؟

اگر شما هدف و رشته ی مورد علاقه ی خود را از همین الان تعیین کنید و کارهایی که در ان رشته قرار است توسط شما انجام شود را در ذهن خود طراحی کنید پس از مدتی میبینید که انگیزه ی شما در درس خواندن بیشتر شده! اگر چنین کنید خواهید دید که دیگر یاس و ناامیدی سراغ شما نخواهد امد و همیشه با تمام توان تا اخرین روزها ادامه خواهید داد! و هر وقت دچار اینگونه حالات شدید شور و شوق عجیبی به سراغ شما می آید که به شما انرژی صد چندان میدهد! چون هدف دارید.چون میدانید که چه میخواهید . چون به کاری که انجام میدهید عشق دارید.

و بدانید که همیشه انهایی که ماندگار شدند که کارهای برخلاف دیگر افراد انجام میدادند!!

پیروز و موفق باشید

استاد حسین احمدی مدرس و مشاور برتر کنکور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور از دید استاد احمدی

روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور چطور فیزیک را بخوانیم و یادبگیریم؟ اولین قدم برای یادگیری درست و مفهومی فیزیک، یادگیری کامل کتاب درسی است. طوریکه به تمام مثال‌های حل شده و حل نشده‌ی کتاب درسی تسلط پیدا کنید و خلاصه برداری کنید، سپس سراغ کتاب‌های تست فیزیک …

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )

استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

تماس با خط 1
تماس با خط 2