مهار اضطراب از زبان تک رقمی های کنکور

مقالات

این توصیه ها شما را به موفقیت نزدیک تر می کند
صحنه رقابت زندگی پر است از آزمون های کوچک و بزرگی که هر یک سهم بزرگی در پیمودن پله های موفقیت و رسیدن به قله دارند. کنکور، بزرگ ترین آزمون علمی در زندگی افراد محسوب می شود که نه تنها دانش آموزان را با چالش های متعددی روبه رو می کند، بلکه والدین نیز در انتظار به ثمر رسیدن ۱۲ سال تلاش فرزندانشان، دچار استرس و بی قراری می شوند. در کنار عواملی مانند برنامه ریزی صحیح و مدون، بهره مندی از منابع علمی جامع، پشتکار و استعداد، راهنمایی های نفرات برتر کنکور و نگاهی به شیوه برنامه ریزی و عللی که در موفقیت آنها نقش داشته است به طور قطع تاثیرگذار خواهد بود.
اشکان اسمعیلی، رتبه یک گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی آزمون سال ۸۹ در خصوص موفقیت خود می گوید، علاقه من به یادگیری که هیچ حد و مرزی نداشت به سال های کودکی ام باز می گردد. همیشه از اینکه درس بخوانم لذت می بردم و هیچ وقت به یاد ندارم که برای نمره درس خوانده باشم. البته قرار گرفتن در گروه بهترین ها همواره خوشایند است، اما این مسئله زمانی لذت بخش است که انسان مطالبی را که می خواند از دل و جان بیاموزد و آنها را یاد بگیرد، نه فقط به طور مقطعی مطالبی را حفظ کند و سپس فراموش کند. رسول شفیع پور چنگایی، رتبه ششم کنکور در همین رشته با اشکان اسمعیلی توافق نظر دارد. دانشجوی رشته برق دانشگاه صنعتی شریف معتقد است، درس خواندن همیشه برای من سرگرمی شیرینی بود و هیچگاه به این مسئله به عنوان یک فرایند تحمیلی و اجباری نگاه نمی کردم، به طور کلی عقیده ندارم وقتم را در راهی که در آن استعداد و علاقه ندارم صرف کنم به این علت باتوجه به اینکه در فراگیری دانش ریاضی استعداد داشتم قدم در این راه گذاشتم.

برنامه ریزی
برنامه ریزی، کلید طلایی برای موفقیت در ماراتن کنکور است. محمد صالح نیکورو رتبه هفتم کنکور گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی پیروی از الگوهای درسی مدون از مقطع ابتدایی را در موفقیت سال های آتی تاثیرگذار می داند. این دانش آموز موفق سال گذشته که دانشجوی رشته برق دانشگاه صنعتی شریف در سال تحصیلی جاری است از نحوه برنامه ریزی خود می گوید، از نخستین سالی که تحصیل را در مقطع دبستان آغاز کردم یعنی از همان ۷ سالگی، از الگوهای برنامه ریزی درسی جامع پیروی کردم و این روش به صورت مدون تا سال دوم دبیرستان ادامه یافت تا آن زمان که متوجه شدم برای ورود به دانشگاه باید بجز یادگیری درس های روزانه در مدرسه و رقابت با همکلاسی ها روش جدیدتری را در پیش بگیرم. اما همواره در نظر داشتم برنامه ریزی رکن اصلی در مسیر موفقیت به حساب می آید. آیدین یوسف زاده فرد، رتبه ۱۰ این رشته نیز برنامه ریزی را از عوامل موفقیت در کنکور دانسته و معتقد است، در مدارسی که مشغول به تحصیل بودم، استادان و معلمان، نحوه صحیح برنامه ریزی و مطالعه را به دانش آموزان آموزش داده و در خانه نیز پدر و مادرم، فضا را به گونه ای آرام می کردند که من تمام برنامه ها را در ساعت معین اجرا کنم.
رسول شفیع پور رتبه ششم رشته علوم ریاضی و فنی نیز در این خصوص معتقد است، به منظور دستیابی به موفقیت باید به اهداف توجه کرده و برای تحقق آنها تلاش کرد. من همیشه در دفترچه ای کوچک، اهداف زندگی ام را نوشته و در کنارش برنامه ریزی می کردم. به طور قطع موفق شدن در کنکور بزرگ ترین هدف من بود.

مقابله با استرس ها
هرچه به شمارش معکوس زمان برگزاری مهم ترین آزمون علمی بویژه کنکور نزدیک تر می شویم، استرس و تنش دانش آموزان نیز بیشتر می شود.
رسول شفیع پور، در خصوص استرس و روزهای امتحان می گوید، استرس برای من معنا نداشت و بدون هیچ ترس و واهمه ای در کنکور شرکت کردم چرا که سنگی را برای پرتاب کردن انتخاب کرده بودم که اندازه توانم بود. وقتی انسان به توانایی های خودش اطمینان داشته باشد، استرس و اضطراب مفهومی ندارد. من قدم در راهی گذاشته بودم که خارج از دامنه قابلیت هایم نبود، پس هیچ استرسی نداشتم و باتوجه به آزمون های آزمایشی، مطمئن بودم که در کنکور موفق می شوم. به عقیده من، اضطراب و استرس دشمن موفقیت هستند و صرفاً نتیجه کار را مختل می کنند. استرس ناشی از خود کم بینی است و اگر کسی می خواهد فرد موفقی باشد باید به خود و قابلیت هایش اعتماد داشته باشد. به نظر من انسان همیشه باید به یک منبع بالاتری متصل باشد و بدون شک رجوع به خداوند در درجه اول مایه کسب آرامش کامل است. او بهترین راهنما برای زندگی افراد است و زیباترین مسیرها را پیش روی انسان قرار می دهد. من در جلسه کنکور مطمئن بودم که تنها نیستم و در آن زمان با اتصال به آن منبع الهی خودم را قوی و محکم ارزیابی کردم و متکی به امکانات مادی که سر جلسه همراهم بود، نبودم.
رتبه ششم کنکور سال ۸۹ ادامه می دهد، برخی از کنکوری ها به علت اینکه سر جلسه امتحان خودشان را تنها می بینند و از کتاب و لوازم آموزشی دور هستند، دچار اضطراب می شوند. اما آنها باید بدانند که با توکل به خدا و اعتماد به دانسته هایشان می توانند به راحتی در کنکور که یک امتحان ساده مثل تمام آزمون هایی است که تاکنون در آن شرکت داشته اند، موفق می شوند.
فریبرز صالحی رتبه سوم گروه آزمایشی ریاضی فیزیک خانواده را در چگونگی مقابله با غول اضطراب در کنکور مهم معرفی کرده و می گوید: پدر و مادر در انتقال آرامش به دانش آموزان نقش مهمی دارند، در ماه های آخر قبل از برگزاری کنکور سراسری به دلیل اینکه به مدرسه نمی رفتم و با دوستان و همکلاسی هایم ارتباط نداشتم، کمی دچار اضطراب بودم، اما والدینم با آرام کردن فضا اضطراب را از من دور کردند، در ماه های آخر سعی کردم به جلسه کنکور فکر نکنم و فکر امتحان را از ذهنم بیرون کنم زیرا نشستن سر جلسه به داوطلب اضطراب وارد می کند و اگر دانش آموز بخواهد به آن فکر کند، افکار و تمام دانسته هایش مغشوش می شود. من تلاش کردم با آرامش و روحیه عالی به نتیجه کنکور فکر نکنم تا بتوانم بهترین عملکرد را داشته باشم.
آیدین یوسف زاده حائز رتبه ۱۰ کنکور که اکنون در رشته مهندسی برق دانشگاه شریف مشغول به تحصیل است، فراگیری مهارت مقابله با استرس را در روزهای قبل از امتحان مهم معرفی کرده و می گوید: در ماه های قبل از برگزاری کنکور سراسری بویژه پس از تعطیلات عید، وقتی روزها یکی پس از دیگری می گذشت و به تاریخ برگزاری کنکور نزدیک تر می شدم، استرس بیشتری به سراغم می آمد. در آن زمان سعی کردم با خواندن نمونه سوالات سال های گذشته و آموختن مهارت مقابله با استرس، استرس و ترس را از خودم دور کنم. تقریباً اگر هم اضطراب داشتم آن را بروز نداده و خانواده ام نیز برای رسیدن به آرامش به من امیدواری می دادند.
حائز رتبه اول کنکور در خصوص اهمیت فراگیری تکنیک های مقابله با استرس می گوید: تجربه به من ثابت کرده است استرس اجازه نمی دهد، از تلاش و وقتی که صرف می شود بهره کافی برد. البته داشتن استرس طبیعی مثبت است و انگیزه را افزایش می دهد اما دانش آموز باید در این مسئله تعدیل را رعایت کرده و بداند استرس زیاد مخرب و مانع کار است، باید با توکل به خدا، آرامش را برقرار کرد.
اشکان اسمعیلی می گوید، من قبل از برگزاری کنکور به خودم تلقین می کردم که کنکور پدیده ساده ای در زندگی بوده و دلهره آور نیست. کنکور بخش کوچکی از زندگی من است و نباید تمام زندگی را به همین آزمون کوچک محدود کرد. به نظر من در زمان کنکور نباید به نتیجه کار فکر کرد و فقط باید سعی شود تا بهترین عملکرد را نشان بدهیم و از آنچه آموخته ایم بهترین بهره را ببریم. بزرگ ترین اشتباه این است که در لحظه برگزاری کنکور اعتمادبه نفس مان را از دست بدهیم. باید در آن لحظه روحیه خود را حفظ کرده و مدام دفترچه را ورق نزنیم بلکه با آرامش از نخستین تست شروع کنیم و مطمئن باشیم که خداوند زحمت هیچکسی را بی اجر نخواهد گذاشت.
محمد صالح نیکورو نیز در این رابطه می گوید، پدر و مادرم موثرترین نقش را برای مهار استرس در خانه ایفا می کردند. آنها از همان زمانی که کلاس اول دبستان بودم با جملات اطمینان بخش هر روز بیشتر اعتمادبه نفس ام را بالامی بردند و همین اعتمادبه نفس باعث می شد همیشه در تحصیل موفق باشم و با اضطراب مقابله کنم. سال آخر دبیرستان هم گام به گام با من همیاری کردند وقتی تصمیم گرفتم ۱۰ ساعت در روز درس بخوانم کل خانواده به من کمک کردند تا این تصمیم را اجرایی کنم. فضای خانه را آرام نگه می داشتند.

چند ساعت مطالعه
این سوالی است که اکثر داوطلبان کنکور از نفرات برتر این آزمون مهم می پرسند.
حمیدرضا احمدنیا، رتبه چهارم کنکور گروه ریاضی فیزیک می گوید، هر روز تا ساعت ۲۰ در مدرسه حضور داشتم و این ساعات به فعالیت درسی اختصاص داشت، البته ساعاتی نیز به انجام ورزش فوتبال و فعالیت های تفریحی اختصاص داشت و هر ماه یک کنکور آزمایشی برگزار می شد تا دانش آموزان در فضای کنکور قرار گرفته و دانسته هایشان را محک بزنند. من روزانه ۱۱ ساعت مفید به درس خواندن اختصاص می دادم و در کنار آن ورزش فوتبال یا بازی های کامپیوتری انجام می دادم.
آیدین یوسف زاده فرد، رتبه ۱۰ کنکور در خصوص شیوه درس خواندن می گوید، از اول مهرماه سال ۸۸ به طور جدی درس خواندن را آغاز کردم و تقریباً هفته ای ۶۰ ساعت درس می خواندم. از آنجایی که مدرسه هم می رفتم بسیار سخت بود. بعد از تعطیلات نوروز نوبت به جمع بندی و تست زدن رسید و حتی روزهای تعطیل هم روزی ۱۲ ساعت درس می خواندم که پس از آن بازدهی بیشتر شد و نتیجه بهتری دربرداشت.
فریبرز صالحی رتبه سوم کنکور ۸۹ می گوید: در سال آخر تحصیلی به دلیل اینکه هم مدرسه می رفتم و هم درس می خواندم به طور جدی مطالعه نداشتم و در نهایت روزی ۴ الی ۵ ساعت درس می خواندم اما از اردیبهشت ماه که کلاس های درسی ام تمام شد و مدرسه نمی رفتم روزی ۱۰ الی ۱۱ ساعت درس می خواندم و در کلاس های کنکور نیز شرکت نکردم. محمد صالح نیکورو رتبه ۷ کنکور در این باره می گوید:در روز ۱۰ ساعت درس می خواندم و این زمان ۱۰ ساعته را بین صبح و عصر و شب تقسیم کرده بودم. البته خانواده ام در این مسئله مرا حمایت کردند و یاری آنها برای اجرای برنامه ای که داشتم بسیار موثر بود.

تکنیک های تست زنی
شیوه مطالعه کردن و بهره مندی از فوت و فن های تست زنی از جمله میانبرهایی است که یقیناً داوطلبان را به قله موفقیت نزدیک می کند. کنکوری های نخبه از چه تکنیکی برای کسب رتبه تک رقمی استفاده کرده اند؟
محمد صالح نیکورو در این باره می گوید، کلاس دوم دبیرستان بودم که برای نخستین بار در آزمون موسسه ای شرکت کردم که همانند کنکور سراسری به طور همزمان در کل کشور برگزار می شد، آنجا بود که متوجه شدم رقابت تنها در حد مدرسه و همکلاسی ها و حتی رقابت با دیگر داوطلبان در کل استان کرمانشاه برای ورود با رتبه مناسب در دانشگاه کافی نیست و باید به طور تخصصی خود را برای ورود به کنکور آماده کنم و از تکنیک های ویژه تست زنی بهره مند شوم. رتبه هفتم کنکور سراسری سال ۸۹ ادامه می دهد، از آن به بعد متوجه شدم برای امتحان کنکور باید کنکوری درس خواند. باید تست زدن را یاد می گرفتم. روش درست تست زدن یکی از روش های مهم در امتحان کنکور است که تکنیک های خاص خود را دارد. برنامه ریزی درسی، ساعت مطالعه و نوع درس خواندنم به طور کل تغییر یافت. خودم را برای امتحان در ابعاد کشوری آماده کردم و مسیر درس خواندنم را تغییر دادم.
اشکان اسماعیلی رتبه اول کنکور نیز در خصوص تاثیر شیوه مطالعه در دستیابی به موفقیت می گوید: در یک ماه آخر داده های اطلاعاتی ذهنم را کاملا جمع بندی کردم و مجموعه سوالات آزمون های سال گذشته را به صورت کنکوری جواب می دادم و اگر اشتباهی مرتکب می شدم آن را دوره می کردم. بهترین شیوه مطالعه، درس خواندن با آرامش است. من هنگام درس خواندن، به استراحت نیز می پرداختم، چرا که اگر به طور مستمر و بدون وقفه دروس مطالعه شوند، بدون قطع بازدهی کاهش پیدا می کند، بنابراین باید ساعاتی را برای تجدیدقوای ذهنی و جسمی در نظر گرفت و زمانی که آزمون شروع می شود، اگر با سوالات سخت و دور از انتظار مواجه شدیم باید به این نکته توجه کرد که سختی امتحان برای همه داوطلبان است.

رمز موفقیت
داشتن انگیزه کافی و امید به لطف خداوند در همه حال، تلاش و پشتکار، استعداد، برنامه ریزی و حمایت خانواده قطعات اصلی پازل موفقیت است. با این حال این سوال مطرح می شود که رمز موفقیت از دیدگاه نفرات برتر کنکور چیست؟
محمدصالح نیکورو رمز موفقیت را این گونه عنوان می کند، داشتن انگیزه کافی بهترین سکو برای پرتاب به قله موفقیت است. راه زندگی ام را در مطالعه و درس خواندن یافتم. به عقیده من فردی که مطالعه نکند، آینده روشنی نخواهد داشت. فقط درآمد کافی و ثروت در زندگی امروزی اهمیت ندارد باید هدف مشخصی را در مسیر علم دنبال کرد تا هم شخصیت رشد پیدا کند و هم درآمد. این بهترین راه زندگی است.
رمز موفقیت از نگاه فریبرز صالحی، رتبه سوم کنکور ۸۹، بهره مندی از نیروی تلاش و پشتکار است. هر فردی که برای رسیدن به هدفش تلاش کند به طور قطع موفق خواهد شد. من در ماه های قبل از برگزاری کنکور روحیه خوبی داشتم زیرا مطمئن بودم با تلاش، تحقق اهداف امکان پذیر خواهد شد.
حمیدرضا احمدنیا، دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه صنعتی شریف می گوید، توکل به خدا مهم ترین پله رسیدن به موفقیت است. در گام بعدی پشتکار فراوان که به اندازه استعداد و توان افراد باشد، نقش مهمی در دستیابی به موفقیت خواهد داشت. از طرف دیگر نمی توانم نقش پدر و مادرم را نادیده بگیرم من آرامشی را که در روزهای پراسترس قبل از برگزاری کنکور تجربه کردم مدیون محبت های مادرم و مراقبت و رسیدگی های او می دانم.
آیدین یوسف زاده می گوید، سال سوم دبیرستان در المپیاد ریاضی شرکت کردم و به امید کسب مدال طلابودم تا از این طریق از آزمون کنکور معاف شوم، اما مدال نقره آوردم از این مسئله بشدت ناراحت شدم تا اینکه رتبه های برتر سال گذشته که آمد متوجه شدم افرادی که مدال نقره هم کسب کرده اند در کنکور نیز به موفقیت رسیده اند. پس از آن به این نتیجه رسیدم که باید همیشه امیدوار بود و تلاش کرد تا به مرزهای موفقیت نزدیک شد.
رسول شفیع پور معتقد است، توجه به استعدادها و تلاش برای شکوفایی آنها نقش بسیار مهمی در موفقیت دارد، من از کودکی در فراگیری ریاضیات موفق بودم و خانواده ام باتوجه به استعداد من در این رشته، همیشه من را تشویق می کردند که با تمرکز بر استعدادهایم بتوانم به بهترین مدارج علمی دست پیدا کنم و همواره به من یادآوری می کردند باید حرف اول را در این رشته بزنم. البته فکر می کنم که هر کسی باید تعریف خاصی از موفقیت برای خودش داشته باشد و به اینکه دیگران چه تعریفی از موفقیت دارند توجهی نکرده و سعی کند برای هر هدفی که انتخاب می کند، بهترین باشد.
به امید موفقیت شما در همه مراحل زندگی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور از دید استاد احمدی

روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور چطور فیزیک را بخوانیم و یادبگیریم؟ اولین قدم برای یادگیری درست و مفهومی فیزیک، یادگیری کامل کتاب درسی است. طوریکه به تمام مثال‌های حل شده و حل نشده‌ی کتاب درسی تسلط پیدا کنید و خلاصه برداری کنید، سپس سراغ کتاب‌های تست فیزیک …

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )

استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

تماس با خط 1
تماس با خط 2