اهداف شما در کنکور چیست

مقالات

اهداف شما در کنکور چیست با راهنمایی استاد حسین احمدی

 

مهندسی معکوس در کنکور

یک هدف در کنکور تعیین کنید. برای مثال می خواهم رتبه سه رقمی کنکور را کسب کنم. بعد از آن ببینید افرادی که رتبه سه رقمی آورده اند چه کارهایی کرده اند. چه مسیری را رفته اند. چه قطعات و پیش نیازهایی تهیه کرده اند. تا شما هم با رعایت همان پیش نیازها و تولید همان قطعات، به رتبه مورد نظرتان برسید.

در این بخش قطعاتی که در کنکور مورد نیاز است را بررسی می کنیم. در بخش اول دقیقا مشخص کردیم که چه چیزی را می خواهید تولید کنید. هدف ما تنها تولید یک محصول خوب یا یک رتبه خوب نیست. هدف ما این است که دقیقا مشخص کنیم که به چه رتبه ای می خواهید برسید. پس بیایید در این کلیپ انگیزشی کنکور بررسی کنیم که چگونه انگیزه برای درس خواندن را در خود ایجاد کنیم؟

نکته مهم این است که هر تقلیدی لزوما خوب و اثربخش نیست. متاسفانه بعضی از داوطلبان می گویند یکی از اقوام آنها در فلان دانشگاه فلان رتبه را آورده. تمام کتاب های او را برای مطالعه می گیرند. روش مطالعه خود را عینا مانند آن شخص می کنند. از او می پرسند که دقیقا چه کارهایی را انجام داده است. تا خودشان نیز همان کارها را انجام دهند تا دقیقا به رتبه او دست یابند!

بدانید کفشی که برای شخص دیگری مناسب است، ممکن است برای شما مناسب نباشد. پس هر تقلیدی را نباید انجام دهید. در ادامه مشخص می کنیم که چه تقلیدی خوب است. باید هوشمندانه از رتبه های برتر تقلید کنید. زیرا ممکن است آنها کارهایی انجام داده باشند که نه تنها برای تان مفید نیست، بلکه مضر هم باشد. پس منظور ما در این بخش تقلید هوشمندانه است.

مراحل رسیدن به رتبه برتر کنکور

اولین قطعه و پیش نیاز برای رسیدن به هر هدفی در زندگی، این است که قبل از اینکه چیزی را بدست آورید، باید یک چیزی را از دست بدهید. این یک قانون است.

یعنی برای رسیدن هر هدفی باید یک بهایی را پرداخت کنید. این بها فقط پول نیست! برای مثال در آینده ازدواج خواهید کرد. ازدواج کردن مزایایی دارد. از جمله آرامش بیشتری در کنار همسرتان را تجربه می کنید و خیال تان نسبت به زندگی راحت تر می شود. اما در کنار آن یکسری از آزادی هایی که در دوران مجردی دارید را از دست خواهید داد.

یا قصد دارید برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروید. در آنجا می توانید درس بخوانید و کار کنید و مدرک معتبری هم بگیرید. اما برای رسیدن به این مزایا باید سختی هایی را هم تحمل کنید. یکی از آنها دوری از خانواده است.
رسیدن به هر هدفی بهایی دارد…

هر هدفی در زندگی بهایی دارد. در کنکور هم همین است. برای موفقیت در کنکور هم باید بهایی را پرداخت کنید. کدام رتبه برتر کنکوری را دیده اید که یکی از عوامل موفقیت اش تفریح با دوستان، رفتن به مهمانی ها در سال کنکور بوده باشد؟ آنها همه چیز را حذف نمی کردند. اما نه افراط می کردند و نه تفریط. امکان ندارد موفقیتی رایگان بدست آورده شود. اگر موفقیتی رایگان بدست آمد بدانید پنیر مجانی فقط در تله موش است!

با خودتان حساب کنید که هزینه های رسیدن به هدفتان چیست؟ آیا چیزهایی که از دست می دهید برایتان با ارزش تر است یا چیزهایی که بدست می آورید؟ آیا قیمت هدف تان گران است یا اتفاقا ارزان! قطعا می دانید منظور از هزینه پول نیست. منظور این است که حاضرید چه بهایی را برای رسیدن به رشته مورد نظرتان بدهید؟

لیست موارد و هزینه های موفقیت در کنکور

مرحله اول

تمامی داوطلبان موفق در کنکور هفته ای حداقل بین 40 الی 50 ساعت مطالعه مفید دارند.

رتبه های برتر کنکور تفریح را به طور کامل حذف نکردند اما آن را محدود کردند. حذف کردن تفریح درست نیست. کم کردن ساعت خواب مفید درست نیست. نباید روند طبیعی زندگی تان را بهم بریزید. برای مثال خیلی از داوطلبان در سال کنکور رفت و آمد با فامیل را هم قطع می کنند. حذف کامل اینها لازم نیست فقط باید کمی محدودتر شوند.

رتبه های برتر در تمام آزمون های آزمایشی شرکت کردند. هیچ غیبتی در جلسات آزمون نداشته اند. متاسفانه بعضی از داوطلبان آزمون های آزمایشی را زنگ تفریح می دانند و اهمیتی برای آن قائل نیستند. در صورتی که آزمون های آزمایشی کمک می کنند تا انگیزه برای درس خواندن در شما افزایش یابد.

رتبه های برتر هفته ای حداقل 600 تا 700 تست آموزشی در برنامه ریزی درسی شان قرار داده اند. حل تست های آموزشی از مهم ترین پیش نیازهای موفقیت در کنکور است..

این ها بخشی از هزینه هایی است که باید برای رسیدن به هدفتان پرداخت کنید. آیا حاضرید آنها را انجام دهید؟ 80 درصد موفقیت تان بستگی به شما دارد و تنها 20% آن بخاطر عوامل دیگر است. آیا حاضرید بهای موفقیت تان را بدهید؟ با خودتان محاسبه کنید و ببینید آیا می ارزد برای امسال بخشی از خوشی هایتان را کمتر کنید و در عوض حرفه ای تر درس بخوانید؟ اگر حاضر نیستید که این کار ها را انجام دهید و تنها بهانه تراشی می کنید، بدانید فقط خودتان را توجیه می کنید. وقتی نتایج اعلام شود و همه چیز روشن خواهد شد!

مرحله دوم

دومین قطعه و پیش نیاز، خرد کردن اهداف است. برای مثال کسی که خواهان رشته حقوق دانشگاه تهران است، باید رتبه اش زیر 100 یا 200 باشد. ممکن است در حال حاضر تراز 4500 را در آزمون های آزمایشی اش کسب کند. برای رسیدن به هدفش باید 9000 تا ترازش را بالاتر ببرد.

در اینجا باید هدفتان را خرد کنید. ببینید چه اقداماتی لازم است تا به هدف اصلی برسید. مثلا تلاش کنید در آزمون بعدی ترازتان را 300 تا بالاتر ببرید. یک ساعت و نیم به ساعت مطالعه تان اضافه کنید. آزمون های قبلی تان را تحلیل کنید. تست های بیشتری حل کنید. اگر لازم است دو جلسه با معلم خصوصی اشکالاتتان را برطرف کنید. به همین شکل اهدافتان را خرد کنید.

با خود بگویید الان در اوج نیستم اما می خواهم به اوج برسم. نگویید دیگر نمی توانم به هدفم برسم. بلکه بگویید الان نمی توانم به موفقیت برسم اما چگونه می توانم برسم؟

پس اجازه ندهید بزرگی هدف شما را بترساند. بزرگ فکر کنید اما کوچک شروع کنید. اینکه در حال حاضر هدف تان را نمی بینید به این معنی نیست که وجود ندارد. باید قدم قدم جلو بروید و در نهایت می بینید به هدفتان رسیده اید. عمل کردن به اقدامات کوچک در دراز مدت نتایج عالی برایتان رقم خواهد زد.

مرحله سوم

سومین قطعه برای موفقیت در کنکور برنامه ریزی درسی دقیق و اصولی است. خیلی از کسانی که از مرکز مشاوره برنامه درسی می گیرند، بعد از گذشت یک الی دو هفته می گویند نمی توانیم صبح ها به موقع برنامه را شروع کنیم. چون خواب می مانیم! می شود برنامه درسی دیگری را تنظیم کنید؟!

این افراد در یک چرخه ای افتاده اند که فقط علاقه به برنامه ریزی دارند. در واقع از ذات برنامه ریزی خوششان می آید. اما اجرای آن را در نظر نمی گیرند. چه خودتان برنامه ریزی درسی تان را انجام دهید چه از مشاوره تحصیلی کمک بگیرید، بدانید برنامه ریزی به تنهایی هیچ کاری را از پیش نمی برد. اجرای برنامه و پایبند بودن به آن است که باعث پیشرفت تان خواهد شد.

شاید همه رتبه های برتر کنکور مشاور تحصیلی نداشتند. اما برنامه ریزی درسی و اجرای دقیق آن را قطعا جدی گرفته اند. در قسمت های بعدی بخشی از اصول برنامه ریزی درسی را آموزش می دهیم. با مشاهده و اجرای آن انگیزه تان برای درس خواندن افزایش خواهد یافت. پس برنامه درسی که ریخته شود اما عملی نشود هیچ ارزشی نخواهد داشت. قدر زمان و هزینه هایی را که متحمل می شوید بدانید و هرچه زودتر برنامه درسی تان را آغاز کنید.

 

استاد حسین احمدی مدرس و مشاور برتر کنکور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور از دید استاد احمدی

روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور چطور فیزیک را بخوانیم و یادبگیریم؟ اولین قدم برای یادگیری درست و مفهومی فیزیک، یادگیری کامل کتاب درسی است. طوریکه به تمام مثال‌های حل شده و حل نشده‌ی کتاب درسی تسلط پیدا کنید و خلاصه برداری کنید، سپس سراغ کتاب‌های تست فیزیک …

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )

استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

تماس با خط 1
تماس با خط 2