سخن استاد حسین احمدی درباره احساس یادگیری

مقالات

سخن استاد حسین احمدی درباره احساس یادگیری

 

احساس درونی دانش‌آموزان به موضوع یادگیری، مهم‌ترین عامل در بررسی رفتار یادگیری آنان است. این احساس درونی از آنان، دانشمندی کنجکاو می‌سازد که برای یافتن پاسخ‌های خود به هر گوشه‌ی کتابخانه سرک می‌کشد. این احساس درونی در مواردی، آنان را به کار مضاعف و فراتر از برنامه‌ی درسی فرا می‌خواند و دقیقاً همین احساس است که گاهی آنان را به فردی بی‌انگیزه در حل تکالیف درسی یا مطالعه برای آزمون‌ها تبدیل می‌کند. به خاصیت چندوجهی یک عامل درونی توجه کرده‌اید؟ نقش والدین در شکل‌گیری این احساس درونی چیست و اساساً این احساس تا چه حد از محیط پیرامون دانش‌آموز تأثیر می‌پذیرد؟

 

لذت‌بردن از یادگیری و راحت‌بودن با آن، دو اصل اساسی در اصلاح احساس درونی به یادگیری است. این دو اصل برای بسیاری از دانش‌آموزان در بلندمدت به نتایج کمّی چشمگیری تبدیل می‌شود و نگاه غیرکیفی به این اصول در همین بازه‌ی زمانی، چالش آن‌ها را در برابر احساس درونی‌شان به یادگیری شکل می‌دهد. لذت‌بردن از یادگیری به نیازسنجی از یادگیری وابسته است. تبیین نقش دانش و یادگیری در آینده‌ی دانش‌آموزان که در بسیاری از مواقع از دید تحلیلی مقطعی آنان مخفی می‌ماند، می‌تواند یکی از کمک‌های مؤثر والدین به دانش‌آموز باشد. پیوست‌کردن حال به آینده، آن هم در شرایطی که در آینده‌ی تحصیلی، مجموعه‌ای از اهداف فردی و اجتماعی تصویر شده است، نقش مؤثری در بهبود نگرش به یادگیری دارد.

 

قدرت جایگزینی که تا حد زیادی حاصل انگیزه‌ی دانش‌آموز است، یکی دیگر از رمز‌های مثبت‌نگری دانش‌آموزان به یادگیری است. نمره‌های نامطلوب و نتایج مأیوس‌کننده، دغدغه‌ی آشنایی در مسیر تمام فعالیت‌های علمی و مطالعاتی است. آنچه باعث ادامه‌دادن مسیر، آن هم به‌شکل پرتوان و موفق می‌شود، مهارت تبدیل نگرشِ ایستای حاصل از یأس، به نگرش پیشرفت حاصل از انگیزه است.

 

خوشبختانه، تأثیر محیط بر احساس درونی به یادگیری فقط مربوط به بازخورد‌های مأیوس‌کننده نیست. زمانی که دانش‌آموز بازخورد اهمیتِ تلاش و کوشش در زمینه‌ی یادگیری را از اطرافیان خود می‌گیرد، با تبدیل‌کردن این تلاش به ویژگی شخصیِ خود، الگوی موفقی از پیشرفت را برای خودش می‌سازد. گفت‌وگوی ساده‌‌ی شما با دانش‌آموزتان با موضوع تقدیر از تلاش او، ممکن است کلید موفقیت بسیار بزرگ او در آینده شود؛ موفقیتی که از گفت‌گوی ساده‌ی عصرگاهی، به عادتی همیشگی تبدیل خواهد شد.

 

استاد حسین احمدی مدرس و مشاور برتر کنکور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور از دید استاد احمدی

روش مطالعه فیزیک کنکور برای امتحان و کنکور چطور فیزیک را بخوانیم و یادبگیریم؟ اولین قدم برای یادگیری درست و مفهومی فیزیک، یادگیری کامل کتاب درسی است. طوریکه به تمام مثال‌های حل شده و حل نشده‌ی کتاب درسی تسلط پیدا کنید و خلاصه برداری کنید، سپس سراغ کتاب‌های تست فیزیک …

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )

استاد حسین احمدی و روشهای صحیح مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

تماس با خط 1
تماس با خط 2